Pahalı Yatak En İyi Yatak Mıdır?

Bedenimiz ve zihnimiz, kendini yenilemek ve onarmak için kaliteli ve düzenli bir uykuya ihtiyaç duyar. Rahat, konforlu ve kaliteli bir uyku için tek etken yatak olmasa da, iyi bir uykunun anahtarı iyi bir yataktır. Peki yatağımızın iyi olduğunu nasıl anlarız? En pahalı yatak, en iyi yatak mıdır? Ya da en iyi yatak, en pahalı yatak mıdır?

Rahat ve kaliteli bir uyku için tek etken yatak olmasa da, iyi bir uykunun anahtarı iyi bir yataktır. Peki en iyi yatak, en pahalı yatak mıdır?

İyi bir gece uykusu gibi bir şey yoktur ve hepimizin buna ihtiyacı vardır. Vücudunuzun ve zihninizin kendini onarmak ve yenilemek için kaliteli, düzenli ve ya ihtiyaç duyar. Kaliteli bir uyku için tek etken olmasa da, iyi bir uykunun anahtarı rahat bir uyku ortamıdır.


Hayatınız boyunca beslenmenize dikkat ettiğinizi, egzersiz yaptığınızı ve düzenli uyuduğunuzu varsayalım. Sabahları dinç ve enerjik uyanmış olmanız gerekir. Tüm bunları düzenli yaptığınızda uykudan da maksimum verim alıyor olmalısınız. Eğer iyi ve rahat bir yatağınız varsa.. İki gece tahta, halı üzerinde yattığınızda tüm denklem altüst olacaktır. Kısacası; yatak, kaliteli bir uykunun tek başına etkeni değildir ama birincil ortamıdır.

Ayrıca bakınız: Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi

Yatağınız, vücudunuzu tam olması gerektiği gibi desteklemiyorsa, vücut ısınıza uygun tepkiyi vermiyorsa, kan dolaşımınızı engelliyorsa, omurga, eklem, kas gibi birçok sağlık probleminin oluşmasına neden olabilir. Bel, sırt, kalça ve boyun ağrıları, yatağınızın vücudunuzu yetersiz desteklemesiyle şiddetlenebilir. Ve maalesef ülkemizde bel, sırt, kalça, boyun ağrısı şikayeti olanların oranı çok yüksektir. Birçok insan, kaliteli bir gece uykusu almak için en iyi yatağı alıp, deliksiz bir uyku çekmek için büyük paralar ödemeye hazır olduğunu söyler.

O zaman sorumuz gelsin: En iyi yatak, pahalı yatak mıdır? En pahalı yatak, en iyi yatak mıdır?

En İyi Yatak, Pahalı Yatak Mıdır?

En son söyleyeceğimizi en başta söyleyelim. Daha yüksek fiyat her zaman daha yüksek konfor ve kaliteye eşit değildir. Eğer böyle olsaydı; en pahalı yatak, dünyanın en iyi yatağı olurdu. Bu da tüm yatak üreticilerinin işini kolaylaştırırdı.

Dünyanın En Pahalı Yatağı

Örneğin Janjaap Ruijssenaars adlı Hollandalı bir mimar tarafından geliştirilen manyetik yüzen yatağın satış fiyatı 1.6 milyon dolar. Yanlış okumadınız. Tam 1.6 milyon dolar. Yatak, mıknatıs sistemi ile yerden 40 cm havada asılı şekilde duruyor. Peki, bu dünyanın en iyi yatağı mı? Tabi ki hayır. Ama dünyanın en lüks yataklarından biri diyebiliriz. Herkes için üretilmiş mükemmel bir yatak yoktur. Ama sizin için üretilmiş ve sizin omurga sisteminizi mükemmel destekleyen bir yatak mutlaka vardır.

İlgili İçerik: Dünyanın En Pahalı Yatakları

Kısacası, ne kadar çok ödeme yaparsanız, yatağın o kadar iyi olduğunu düşünmek her zaman ikna edicidir. En azından teknolojik ürünlerde bunun böyle olduğunu varsayabiliriz. Dünyanın en pahalı bilgisayarının, en iyi bilgisayarı olduğu söyleyebiliriz. Çünkü performansını ölçümleyebiliriz. Ama yüksek bir fiyat etiketine sahip yatak, her zaman yüksek kaliteyi ve rahatlığı garanti etmez. Çünkü hayatta iki şey kişiseldir: Işık ve uyku. Herkes ışığı, renkleri farklı görüyor ve standart bir uyku hissiyatı ve süreci söz konusu değil. İşte tüm bu sebeplerle pahalı bir yatağın, en iyisi olduğunu söyleyemeyiz.

Yatak Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Peki yatağın fiyatını belirleyen nedir? Bir yatağın fiyatına birçok faktör katkıda bulunur: Sünger katmanları, yay sistemi, kumaş, teknolojik özellikler, işçilik, garanti koşulları, servis, nakliye ve satış sonrası hizmetler vb.. Bazen firmalar, yataklarına o kadar çok ekstra özellik ekliyor ki, ihtiyacınız olmayan ve kişisel uyku deneyiminizi bile engelleyebilecek bu özellikler sebebiyle yatak fiyatları çok artıyor. Zaten kullanmayacağınız o özelliklerin olmadığı bütçe dostu ve kaliteli yataklar da size mükemmel bir uyku deneyimi sunabilir.

Buraya kadar anlattıklarımızdan yatağa çok fazla ödeme yapmanın gereksiz olduğu gibi bir sonuç çıkarabilirsiniz. Hayır, anlatmak istediğimiz kesinlikle bu değil. Evet, ekstra kullanmayacağınız ya da size faydası olacağı söylenen ama hiçbir faydası gözlemlenememiş özelliklere ekstra para verip vermemek konusu, tamamen sizin tercihinize kalmış.

Yatak en basit deyimiyle, sünger, yay ve kumaştan oluşur. Bu ürünler ne kadar kaliteliyse (mükemmel bir uyku garantisi verilemese de) yatağın size sunacağı konfor ve dayanıklılık artmaktadır. Aslında ekonomik ya da pahalı bir yatak almak kesin yanlıştır diyemeyiz. Ama bir yatağa çok fazla ödeme yapacaksanız, bunu ne için yaptığınızı öğrenin. İçindeki hammaddeleri sorgulayın. Her söylenene inanmayın! Ama bunun tersini de düşünmeyi unutmayın!..

Ucuz Yatak Alırken Dikkat!

Bir yatak ne kadar ucuzsa, bunu pahalı yatağa göre 10 kez daha fazla sorgulayın. Her zaman yazılarımızda belirttiğimiz gibi, yatak fiyatlarının üst rakamında bir sınır yoktur ancak alt rakamında bir sınır vardır. Eğer 200-250 TL’ye ($30-35) ‘Full Ortopedik’ olduğu iddia edilen tek kişilik 90x190 cm bir yatak alıyorsanız, sadece aldığınızı düşünmekle yetinebilirsiniz. O yatak sizin için artık saatli bir bombadır. Uykunuz, vücudunuz ve sağlığınız, büyük bir risk altında olabilir! Çünkü siz sadece dikdörtgen kapalı bir kutu almışsınızdır. Bu yüzden ucuz yatak alırken daha dikkatli ve sorgulayıcı olmalısınız.


Bunlar da ilginizi çekebilir:

Sonuç

Yatak, sağlığınız için yapacağınız bir yatırımdır. Aldığınız kaliteli bir yatağı 6-8 yıl (2500-3000 gün) çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yatak maliyetli bir ürün gibi görülse de fiyatını kullanacağınız gün sayısına böldüğünüzde günlük maliyetinin çok düşük olduğunu göreceksiniz.


Sağlığımıza hiçbir katkısı olmayan cep telefonlarına verdiğimiz paraları düşününce, yatak için ayırdığınız bütçenin çok fazla olmadığın da herkesin hemfikir olacağını düşünüyoruz. Bir yatak, omurganızın sağlığını ve uykunuzun kalitesini etkileyebilecek önemli bir yatırımdır, bu yüzden sizin için doğru olan yatağı bulmak için zaman ve bütçe ayırın.


Umarız, başlıklı yazımızda paylaştığımız bilgiler, kendiniz için en iyi ve en doğru yatağı bulma sürecinde size yol gösterici olur.


Kendiniz için doğru yatağı bulma yolculuğunuzda iyi şanslar!

Yorum Gönder

0 Yorumlar