Dünyanın En Pahalı Yatakları

Yatağınızı değiştirmeye karar verdiniz. Biraz araştırma yaptınız ve yatak fiyatları pahalı mı geldi? Kendinizi, ‘Bir yatağa bu kadar para verilir mi’ diye bir türlü ikna edemiyor musunuz? İç sesiniz ikiye mi bölündü? O zaman bu yazı tam sizlik.. Dünyanın en pahalı, dudak uçuklatan fiyatlara sahip yataklarını görünce, eminiz ki yatak için ayırdığınız bütçeyi biraz daha artırmaya çalışacaksınız. İşte dünyanın en pahalı yatakları ve en iyi yatak markaları..

Konfor, rahatlık ve lüks de sınır tanımıyorsanız, böyle bir yatağın fiyatında da sınır yok. İşte dünyanın en lüks, en konforlu ve en pahalı yatakları..

Unutmayın, için ayırdığınız bütçe, sağlığınız için yaptığınız bir yatırımdır. Sağlığınıza ne kadar yatırım yapmak istediğiniz tamamen sizin bütçenize kalmış. Yatak fiyatlarında bir alt limit var. Konforlu, rahat ve vücudunuzu destekleyen bir yatağı, belli bir fiyatın altına alamazsınız. Böyle bir yatağın minimum satış fiyatı bellidir. Ancak ulaşmak istediğiniz konfor, rahatlık ve lüks de sınır tanımıyorsanız, şüpheniz olmasın ki böyle bir yatağın fiyatında da sınır yok.


Uyku araştırmacıları Addison RG, Thorpy MJ ve Roth T. tarafından yapılan bir araştırma, uyku sorunlarının %7'sinin düşük uyku kalitesine veya fiziksel rahatsızlığa katkıda bulunan rahatsız edici bir yatakla ilgili olduğunu ortaya koymaktadır. Fortune Dergisi'ne göre, uyku eksikliği Amerika Birleşik Devletleri'ne yılda 411 milyar dolara mal oluyor. Hal böyle olunca, kazanç arttıkça insanların ve sağlıklarına verdiği önem ve bütçe de artıyor. Tabi herkes kalite ve konfor aramıyor. Bazı kişiler için lüks, her şeyin üstünde olabiliyor.

Ayrıca bakınız: Uyku Pozisyonuna Göre Yatak Seçimi

Dünyanın en pahalı yatakları listemizde yer verdiğimiz yataklardan bazılarıyla çok rahat üstü açık spor bir otomobil alabilirsiniz. (Hatta birkaç adet spor otomobil alabilirsiniz.) Hem havanız da olur. Bir yatak için 400 bin dolar verir misiniz? Böyle bir anket yapsak gelecek tepkileri tahmin edebiliyorsunuz. Birçoğumuz, ‘Yatmaya kıyamam’, ‘Çalınır diye başında nöbet tutarım’ diyen bile olacaktır.

Peki bir yatağın değerini bu kadar artıran sebepler neler?

Bir yatağın fiyatı, yapımında kullanılan at kılı, deve tüyü, hindistan cevizi lifi, koyun yünü, ipek vb. malzemelerin kalitesine ve doğallığına, sertifikalı olup olmamasına, dikişteki detaylandırma miktarına, el işçiliğine, ustasına ve elbette marka değerine bağlıdır. Elbette yatakta kullanılan altın, değerli taş gibi materyellerin kullanılması da fiyatı etkiliyor.

Dünyanın en pahalı yataklarının, çoğumuz için (yüzde 99’umuz) gözlerimizi yuvalarından fırlatacak bir fiyat etiketine sahip olmasının nedeni bunlardır. Lüks yatak modellerinin çoğu, kullanıcının ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlandığını da belirtelim.

'Bu yataklar satılmıyordur' diye düşünüyor olabilirsiniz. Dünyanın en iyi yatak markalarından biri olan Hästens'in Los Angeles’taki mağazalarının sahibi Linus Adolfsson (en fazla Hästens yatak satışı yapan mağazaların sahibi), lüks yatak siparişinde sıra olduğunu belirterek, fiyat etiketlerini şu şekilde savunuyor: Hiç kimse bir yatağa 30 bin dolar, 45 bin dolar, 195 bin dolar veya 390 bin dolar harcamak istemiyor. Yataklarımıza aşık olmamayı umarak çok şüpheci bir şekilde mağazalarımıza geliyorlar. Kısaca özetlersek, Eğer bu yatakları alacak bütçeniz varsa ve mağazalarımıza gelip, yataklarımızı deneyimlerseniz, mutlaka bir tane de benim olsun istersiniz diyor.

İsveçli yatak markası Hästens'in en pahalı yatağı olan Grand Vividus'u ilk satın alan Kanadalı müzisyen Drake oldu.
Kanadalı ünlü müzisyen Drake, Toronto'daki evine Hästens'ten Grand Vividus yatağı aldı. Başlangıç fiyatı 390 bin dolar olan yatak, iç mimar Ferris Rafauli'nin imzasını taşıyor.

Politikacılar, sporcular ve Fortune 100 CEO’ları için uyku koçu danışmanlığı yapan Dr. Michael Breus, danışanlarının olimpiyatlarda altın madalyayı hedefleyen insanlar olduğunu ve onları bu başarıya götürecek etkenlerden birinin uyku olduğunu söylüyor. Breus, Daha hızlı karar almak, daha üretken olmak, daha rahat olmak istiyorlar diyor. Kısacası bu kişiler, yüksek kaliteli uyku alabilirlerse bunu daha büyük paralara dönüştürebileceklerini biliyorlar.

Dünyanın En Lüks ve En Pahalı Yatakları

Listemizde genel olarak konfor, rahatlık, doğallık ve el işçilikleriyle öne çıkan dünyanın en pahalı yataklarına yer vermeye çalıştık. Ancak yapımında kullanılan altın, değerli taş gibi materyeller, ahşap işlemeler ya da ileri teknolojik özellikler nedeniyle dünyanın en pahalı yatakları listemize giren dünyanın en lüks yataklarından birkaçını da sizlerle paylaştık. Aşağıda ucuzdan pahalıya doğru öne çıkan dünyanın en lüks 14 yatağını sizler için listeledik.

Stearns and Foster - Reserve Hepburn Luxury Plush Euro Pillow Top

Amerika’nın lüks yatak markalarından Stearns and Foster, 1846’dan beri yatak üretimi yapıyor. Stearns and Foster da ustalığa önem veren firmalardandır. Her yatak Stearns and Foster’ın sertifikalı ustaları tarafından üretilir. Yüksek seviyede konfor ve kalite sunmak için en iyi malzemeleri kullanan Stearns and Foster, Indulge HD Memory Foam, IntelliCoil® Micro HD Layer gibi patentli malzemeler kullanarak, lüks uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği en iyi yatak markalarından biri. Stearns and Foster, yataklarında tercih ettiği lacivert kadife döşemelik kumaşlar ile dikkat çekiyor.


Amerika'nın lüks yatak markalarından Stearns and Foster'ın Reserve Hepburn Luxury Plush Euro Pillow Top modeli dünyanın en pahalı yataklarından biri.
Stearns and Foster - Reserve Hepburn Luxury Plush Euro Pillow Top

Amerika’nın lüks yatak markalarından Stearns and Foster, 1846’dan beri yatak üretimi yapıyor.
Stearns and Foster - Reserve Hepburn Luxury Plush Euro Pillow Top

Royal Pedic Mattress - Premier Natural Cloud Pillowtop

1946 yılından beri Los Angeles - Kaliforniya’da yüzde yüz doğal malzemelerden el yapımı yataklar üreten ve Amerika'nın en iyi yatak markalarından biri olan Royal Pedic’in kurucusu Abe Kaplan’dır. 1930-40’lı yıllarda Londra’da yüksek kalite yatak üretimini öğrendikten sonra Amerika’ya yerleşir. Ünlü oyunculara hatta Amerikan başkanlarına bile yatak satmaya başlar. 1984 yılında Kelemen Ailesi tarafından şirket satın alınır. Hala aynı çizgide üretimlerine devam eden Royal Pedic, yatakları için en iyi, en doğal malzemeleri ve en iyi işçiliği sürdürmeye devam eder.

%100 Doğal Yataklar

Royal Pedic, gelişen teknolojilerle birlikte ürün yelpazesini genişletse de, ne alırsanız alın tüm ürünlerinin yüzde 100 pamuktan, el işçiliği ile yapıldığını ve hepsinin hipoalerjenik (anti-alerjik) olduğunu garanti eder. Dünyanın en pahalı yatakları listesinde üst sıralarda olmaması, Royal Pedic’in en lüksü değil, en doğalı hedeflemesinden kaynaklanmaktadır. Royal Pedic’te yatak fiyatları $3.000 ile $13.000 arasında değişmektedir. Aslında bu bize yüzde yüz doğal, rahat ve el yapımı ideal bir yatağın (Avrupa ve Amerika’daki) fiyat aralığını da göstermektedir.


Royal Pedic, 1946 yılından beri Amerika'da yüzde 100 doğal malzemelerden el yapımı yataklar üretiyor.
Royal Pedic - Premier Natural Cloud Pillowtop

Hypnos Beds - Royal Comfort Sovereign

Hypnos, adını Yunan tanrısı Hypnos'tan alan bir İngiliz şirketidir ve dördüncü nesil Keen ailesi tarafından işletilmektedir. 1904 yılından beri lüks yataklar üreten Hypnos, yenilikçi teknolojilerle geleneksel tecrübelerini birleştirmeyi başarmış. Sadece en iyi malzemeleri kullandığını ve dünyanın en rahat yatağını ürettiklerini iddia eden Hypnos’un sloganı da, “Sahip olabileceğiniz en konforlu yatak”tır.

İngiltere'nin En Prestijli Yatak Şirketi

İddialı sloganlarında ne kadar haklı olduklarını bilemeyiz ancak dünyanın en iyi yatak markalarından biri ve İngiltere’deki en prestijli yatak şirketi olduğu kesin. Öyle ki, 1929 yılından beri Kraliyet onay damgasına sahipler. Bu damganın her şirkete verilmediğini belirtelim. At kılı ve koyun yününün kullanıldığı yatak, el işçiliği ile yapılıyor. Kraliyet Arması üzerinde dünyanın en rahat yataklarından birinde uyumak istiyorsanız, bunun bedelini de ödemelisiniz.


Dünyanın en rahat yatağını ürettiklerini iddia eden Hypnos’un sloganı, “Sahip olabileceğiniz en konforlu yatak”tır.
Hypnos - Royal Comfort Sovereign

1904 yılından beri lüks yataklar üreten Hypnos, İngiltere Kraliyet onay damgasına sahiptir.
Hypnos - Royal Comfort Sovereign

Duxiana Bed - DUX 8008

İsveç’in en iyi yatak markalarından biri olan DUX, 1926 yılından beri yatak üretmektedir. DUX, 1987’de pazarlama faaliyetleri kapsamında dünya çapında 110’dan fazla DUXIANA mağazasında satılmaktadır. DUX yatakları, sırt ağrısını hafifletmek ve dolaşımınızı en üst düzeye çıkarmak için kilonuzu eşit olarak dağıtmak için omurganızı hizalayacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm yatak firmalarının amacı zaten bu diyebilirsiniz. Bu kriter DUX için ayrı bir öneme sahiptir. Dünyanın en konforlu yataklarından biri olma misyonuyla üretim yapan DUX, omurganızı olması gerektiği gibi desteklerken, size rahat bir sunar.

Pascal Kaset Yay Sistemi

1926 yılından beri yatak üreten İsveçli Duxiana, patentli Paskal Kaset Sistemi sayesinde, kişiye özel uyku konforu sunar.
Pascal Kaset Sistemi'ne sahip DUX yataklar, kendi vücut tipinize göre yatağın sertliğini ayarlamanıza imkan tanır.

İsveç'in en değerli yatak markalarından biri olan DUX’u diğer yataklardan ayıran en önemli özelliği patentli Pascal Kaset Sistemi’dir. Yumuşak, orta ve sert yay sistemlerinden oluşan bu kasetleri, kendi vücut tipinize göre yerleştirerek, yatağınızın omurganıza mükemmel bir destek sağlaması amaçlanmıştır. DUX yatakların öne çıkan bir özelliği de, Xupport Top Pad sistemidir. Yatağın en üst katmanında yer alan 6 cm kalınlığındaki pamuk kaplı lateks ped, ekstra yumuşaklık ve destek sunar. Bu da Pascal Kaset Sistemi gibi yatağınızı kişiselleştirmenize olanak sağlar. Ayrıca sadece üst pedi değiştirerek, yatağınızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.

İsveç Çeliğinden Sürekli Yay Sistemi

Ayrıca DUX yataklarında kullanılan nin İsveç çeliğinden yapıldığını ve yay sisteminde 4188 count’a kadar yay kullanıldığını da hatırlatalım. Bu konforu deneyimlemek için kesenin ağzını açmalısınız. Bu konforu deneyimlemek isteyenler için bir not. İstanbul’da Duxiana mağazası var.


İsveç’in en değerli markalarından biri olan DUX, 1926 yılından beri yatak üretmektedir.
DUX - 8008

DUX yatakları, sırt ağrısını hafifletmek ve dolaşımınızı en üst düzeye çıkarmak için kilonuzu eşit olarak dağıtmak için omurganızı hizalayacak şekilde tasarlanmıştır.
DUX - 8008

Vispring Luxury Beds - Masterpiece Superb

Titanic gibi birçok transatlantik gemilerinin yataklarını üreten Vispring’in tarihi 1900 yılına dayanır. İngiliz Mühendis James Marshall, 1900 yılında ni Kanada’da aldı. 1901 yılında John Nolan, Marshall Yatakları olarak üretime başlar. 1916 yılında, her bir paket yayın 6 halkaya sahip olması sebebiyle Romen rakamıyla VI yazılarak VI-Spring markası ortaya çıkar.

Shetland Koyun Yününden Yatak

Dayanıklılığı tescillenmiş olan Vispring yatakları, İskoçya’nın Shetland Adaları’ndaki 700 çiftçi tarafından yetiştirilen Shetland koyunlarının yünleri ile ipek, kaşmir gibi doğal kumaşlar kullanılarak, geleneksel ustalıkla elle düğmelenerek üretilir. Yüzyılı aşan tecrübesine güvenen ve dünyanın en iyi yatak markalarından olan Vispring, yataklarının sadece gece uyku kalitenizi artırmayacağını, aynı zamanda hayatınızı değiştireceğini garanti eder.

Moosburger At Kuyruğu

listemizde Vispring’den iki yatağa yer vereceğiz. İlki Vispring Masterpiece Superb. Fiyatı $20.000’dan başlıyor. İkinci yatak için kesenin ağzını daha fazla açmanız gerekiyor. Vispring Masterpiece Superb, vücudunuza olağanüstü bir omurga desteği sağlamayı amaçlamıştır. 3 katlı , Platin Sertifikalı gerçek Shetland yünü, organik pamuk, Moosburger at kuyruğu, kaşmir ve ipek ile harmanlamıştır. Dünyanın en pahalı yatakları listesinde yer alan bu yatağa sahip olmak istiyorsanız Vispring’in Ankara yetkili distribütörü ile iletişime geçebilirsiniz.


Titanic gemisinin yataklarını üreten Vispring, ilk yaylı yatak patentini alan James Marshall tarafından kuruldu.
Vispring - Masterpiece Superb

Kluft Mattress - Palais Royale Mattress

Son yıllarda Amerika’da lüks yatak sektöründe liderliği elinde bulunduran Kluft Mattress, dünyanın en konforlu ve en lüks yataklarını üretmek için yenilikçi teknolojileri ve geleneksel el işçiliğini bir arada kullanıyor. Her yatak, Kluft ustaları tarafından elle dikiliyor ve bu konuda bazı patentlere sahip. 2008 yılında Palais Royal’i piyasaya süren Kluft, 2 yılda 100 adet satış yaptığını açıklamıştı. Kaşmir, ipek, tiftik ve Yeni Zelanda yünü kullanılarak üretilen Palais Royale yatağı, 3 usta, 10 günde dikiyor. listemizde yer alan Kluft Palais Royale, konforuyla da dünyanın en rahat yataklarından biri. Tabi ki, bu uyku konforunun yüksek bir ücreti var.


Kluft Palais Royal yatağı, 3 usta, 10 günde elle dikiyor.
Kluft - Palais Royale Mattress

Hästens – Marwari

İsveç’in dünyaca ünlü yatak markası Hästens'in 6 jenerasyon öncesine dayanan köklü bir geçmişi vardır. 1852 yılında kurulan Hästens, tutkuyla el işçiliğini günümüze kadar taşımıştır. Dünyanın en lüks yatakları listesinde yer alan markaların başında gelen Hästens, 1952 yılından beri İsveç Kraliyet Ailesi’nin yatak tedarikçisidir. Hästens denince akla ilk mavi ekose kumaş gelir. Ancak Hästens 2000T yatağın, ödüllü tasarımcılar Bernadotte & Kylberg tarafından yorumlanması ile ortaya çıkan Marwari, parlak ve dolgun kahverengi renk ile lanse edilmiştir.

Marwari Atlarından Esinlenildi

Hästens’in eyerci ustalığından gelen köklerine vurgu yapan ünlü tasarımcılar, yatağa adını verdikleri Hindistan’ın Marwari atlarından aldıkları ilhamla, doğal renklendirilmiş deriyi, bir eyer gibi işlemişler. Üçlü yay sistemi ve birbiriyle tam uyumlu 37 katman doğal malzemeden üretilen Marwari, at kuyruğu kılı, keten, İsveç çamı, yün, pamuk gibi doğal malzemeler ve el işçiliği ile vücudunuza mükemmel bir destek ve uyku iklimi kontrolü sunar. Ortalama bir yatak 150-160 saatte dikilir. Her bir Hästens yatağı, sahibinin kişisel tercihlerine göre tasarlanır. Dünyanın en doğal yataklarını üreten Hästens'ten bir yatak sahibi olmak istiyorsanız, İstanbul ya da Ankara’daki mağazasına, yatak testi için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.


Ünlü tasarımcılar Bernadotte & Kylberg tarafından tasarlanan Hästens Marwari Mattress, 150-160 saatte ele dikiliyor.
Hästens – Marwari

Vispring Luxury Beds - Diamond Majesty

Vi-Spring, bir asrı aşkın zamandır lüks yatak sektörüne yön veren firmaların başında geliyor. Dolayısıyla dünyanın en pahalı yataklarını üretiyor olması da şaşırtıcı değil. Listemizin üst sıralarında Masterpiece Superb yatağın anlatımında VISPRING hakkında kısaca bilgi paylaşmıştık. Diamond Majesty, şu an Vispring’in en pahalı yatağı. Üst üste sıralanmış 3 katmanlı nden oluşuyor. Ancak bu yatak da yay sisteminin vanadyum çeliğinden oluştuğunu hatırlatalım. 150x200 ebatındaki bir yatakta 3162 adet paket yay kullanılıyor. Vispring’in en lüks yatağı olan Diamond Majesty ile mükemmel bir uyku deneyimi sağlamak için doğal malzemeler eşsiz bir kombinasyonla sıralanmış. Bu da onu dünyanın en doğal yataklarından biri yapıyor.

Yatağın Yüksekliği Değil, Yoğunluğu Önemli

Yatağın içinde Platinum Sertifikalı Shetland yünü, kaşmir, ipek, bambu, at kuyruğu, organik pamuk ve Vicuna yünü (TDK’da karşılığı yok. Vikunya ya da küçük deve), Hindistan cevizi lifi kullanılmış. Bu kadar malzemenin kullanıldığı yatağın yüksekliğinin 40-50 cm olmasını bekliyor olabilirsiniz. Toplam yatak yüksekliği (+/-2) 34 cm (Yan bordür 28 cm + 6cm kubbe). Bu da yatağın yüksekliğinin değil, içindeki malzemenin yoğunluğunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bazı firmaların 2 kat sünger, 1 kat keçe, 1 tabaka yay ile 40 cm derinliğe sahip yataklar üretmesi, sizin gözünüzü boyamaktan başka bir şey değil.


30 Yıl Garantili Baza Karyola

Bu tarz üst segment lüks yatakları, bazasız düşünmek çok mümkün değil. Çünkü baza/karyola sisteminde de konfor devam ediyor. Bazanın içinde de iki kat yay sistemi bulunuyor. Kayın ağacından üretilen karyola iskeleti, yün, at kılı ve pamuk ile kaplanmış. Üstelik Vispring'in bazaları 30 yıl garantili. Tabi ki, 30 yıl garantinin ve mükemmel uyku deneyiminin yüksek bir bedeli var. Böyle bir yatağa sahip olmak için gerçekten çok çalışmalısınız.


Vispring’in en lüks yatağı olan Diamond Majesty ile mükemmel bir uyku deneyimi sağlamak için doğal malzemeler eşsiz bir kombinasyonla sıralanmış.
Vispring Luxury Beds - Diamond Majesty

Vispring’in en pahalı yatağı olan Diamond Majesty, mükemmel uyku deneyimi sunmak için tasarlandı.
Vispring Luxury Beds - Diamond Majesty

Hästens – Vividus

İsveç'in lüks yatak markası Hästens, Vividus yatağı, tüm yataklardan üstün olmak amacıyla 2006 yılında ortaya çıkardı.
Dünyanın en iyi yatak markalarından biri olan Hästens, tüm yataklardan üstün olmak amacıyla 2006 yılında Vividus yatağı üretti.

Hästens’in eyer ustalığı ile başlayan ve dünyanın en konforlu yataklarını üretmek amacıyla mükemmelliyetçilik ruhuyla devam eden yolculuğu 1852 yılından beri devam ediyor. Tüm yataklardan üstün olmak amacıyla usta zanaatkar Jan-Erik Leander öncülüğünde başlayan yeni bir yatak üretme çalışmaları sonucunda 2006 yılında Vividus ortaya çıkar. Vivudus, Hästens’in 2 asıra yaklaşan tutku, yetenek ve el işçiliğinin ürünüdür. Yaklaşık 210 kilo doğal malzemelerden üretilen Vividus, Hästens’in usta zanaatkarı Jan-Erik Leander öncülüğündeki bir ekip tarafından hazırlanmıştır.

Dünyada Bu Yatağı Dikebilecek 9 Usta Var

Hastens Vividus yatağı dünyada dikebilecek sadece 9 zanaatkar var.
Hästens, yatak terzilerinin ustalığına güvenir ve bunu şöyle ifade eder: "Vividus'u dünyada dikebilecek 9 usta var. 9'u da Hästens de çalışır."

Hästens, bir Vividus yatağın 45 günde tamamlandığını söylüyor. Vividus’un sadece dikimi 300-320 saat sürüyor. Çünkü Vividus yatağı dikebilecek yatak zanaatkârı sayısı sadece 9 (dokuz!). Hästens’i, Hästens yapan yatak terzileri, yani zanaatkârlarıdır. Uygun ölçülerde kullanılmış gerçek at kılı, pamuk ve yün katmanlar, yatağa elle yerleştirilir ve düzgünce dağıtılır.

25 Yıl Yay ve Kasa Garantisi

Hästens Vividus yatakta gerçek at kılı, pamuk ve yün katmanlar kullanılır.
Hästens Vividus yatak, gerçek at kılı, pamuk ve yün katmanların yatağa elle yerleştirilmesinden oluşur.

At kılı eski zamanlardan kalma bir el işçiliği tekniğiyle elde dikkatlice didiklenir, böylece yüksek nem emme özelliğine sahip bir havalandırma yapısı oluşturulur. Tüm yataklar, zanaatkarlar tarafından İsveç’in Köping kentindeki atölyede dikilir. Yatağın çerçevesi, Kuzey İsveç’te yetişen sekoya çamından yapılmıştır. Tüm Hastens yataklar, 25 yıl yay ve kasa garantilidir. Bu özellikler de Vividus'u, dünyanın en pahalı, en rahat ve en doğal yataklarından biri yapıyor.


Mavi ekose kumaşıyla bildiğimiz Hästens'in Vividus'ta kullandığı lacivert solid kumaş da çok beğenildi.
Hästens – Vividus (Solid Royal Navy Check)

Hästens’in simgesi mavi ekose kumaşlı Vividus, 191 bin dolardan başlayan fiyat etiketine sahip.
Hästens – Vividus (Mavi Ekose Kumaş)

Hästens, yaklaşık iki asırdır kullandığı mavi ekose kumaşına farklı renk alternatifleri de sunuyor.
Hästens – Vividus (Siyah Ekose Kumaş)

Parnian Furniture Bed

1977 yılında mimar Abdolhay ve Parvaneh Parnian tarafından kurulan Parnian Furniture, lüks mobilya ve aksesuar üreten bir şirket. Abdolhay Parnian’ın 2 yıllık çalışmaları sonunda üretilen Parnian Furniture Bed, üstün malzemelerin ve estetiğin nasıl inanılmaz bir yatağa dönüşebileceğinin harika bir örneğidir. Burada yataktan daha ziyade karyolada kullanılan doğal ve teknolojik malzemelerin ve işçiliğin ön plana çıktığını belirtelim. Akağaçtan yapılan karyola, dokunmatik LED ışıklar, iPAD tutucular, telefon şarj üniteleri gibi teknolojik ürünler ile donatılmıştır. Yatağın içinde kullanılan malzemeler ve sağladığı konfor hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak karyoladaki kakma ahşap işçiliği tartışılmaz bir güzelliğe sahip. Parnian Furniture Bed'in dünyanın en rahat yataklarından biri olduğunu söyleyemesek de, dünyanın en pahalı ve en lüks yatakları listesinde zirveyi zorluyor.


2 yıllık çalışmalar sonunda üretilen Parnian Furniture Bed, üstün malzemelerin ve estetiğin nasıl inanılmaz bir yatağa dönüşebileceğinin harika bir örneğidir.
Parnian Furniture Bed

Tha Jado Steel Gold Bed

Bu yatak setinin, listeye girmesinin tek bir sebebi var: Pahalı olması. Altın ve Swarovski kristalleriyle kaplı olan bu yatağın ne kadar rahat olabileceği konusunda herhangi bir bilgi paylaşamayacağız. Çünkü yatağı ile değil, karyolasında kullanılan teknoloji ve malzemelerle ön plana çıkıyor. Tasarım, teknoloji ve lüksün mükemmel bir harmanı diyebiliriz. Karyolaya internet, ses sistemi, DVD oynatıcı, PlayStation gibi teknolojik ürünler eklenmiş. Bu da onu dünyanın en pahalı ve en lüks yataklarından biri yapıyor.


Altın ve Swarovski kristalleriyle kaplı olan Tha Jado Steel Gold Bed, dünyanın en lüks yataklarından biri.
Tha Jado Steel Gold Bed

Hästens – Grand Vividus

Süper zenginlerin ve lüks otellerin yatak üreticisi Hästens ile Kanadalı lüks ürünler ve yaşam tarzı tasarımcısı iç mimar Ferris Rafauli’nin 10 yılı aşkın süren ortak çalışmaları sonucunda 'dünyanın en pahalı yatağı’ Grand Vividus ortaya çıktı. Listemizde daha pahalı yataklar mevcut. Ancak birçoğu baza/karyolasındaki işçilik, teknoloji ya da altın kaplamalar sebebiyle yüksek fiyata sahip. Sadece yatak olarak baz alırsak, dünyanın en pahalı yatağı kesinlikle Grand Vividus’tur. Ferris Rafauli, Grand Vividus’un tasarımında, Hästens'in mirasından ve uzun tarihinden ilham almış. Yatağın köşelerinde ve dekoratif kulplarında Shagreen postu kullanılmış. Yüzyıllar boyunca lüksün zirvesini sembolize eden Shagreen postu, işlenerek yeniden canlandırılmış.

Hastens Grand Vividus yatakta bulunan altın plakada Kanadalı ünlü tasarımcı Ferris Rafauli'nin imzası bulunuyor.
Grand Vividus'u tasarlayan Kanadalı ünlü iç mimar Ferris Rafauli'nin imzasını attığı plaka, altından yapılmış.

Grand Vividus 600 Saatte Elle Dikiliyor

Hästens, yatağı üreten zanaatkarın imzasını, yatağında pirinç plakalar ile belirtir. Aldığınız yatağın hangi ustanın elinden çıktığını bilirsiniz. Çünkü siz bir yatak değil, 150 yılı aşan bir deneyim ve ustalık satın alırsınız. Diğer yataklardan farklı olarak bu yatağın plakası, Ferris Rafauli’ye yakışır şekilde altından yapılmış. Mavi ekose kumaşın kullanıldığı Vividus’tan farklı olarak Grand Vividus’ta, Hastens’in 1917’de ürettiği yataklarda kullandığı at amblemli ekose kumaş, Ferris Rafauli tarafından %100 nefes alabilen pamuktan eşsiz bir dokuma yöntemiyle yeniden tasarlanmış. Grand Vividus’ta kullanılan doğal tabaklanmış deri, dört benzersiz renkte boyanmış ve parlatılmış. Her bir Grand Vividus’un elle dikilmesi en az 600 saat sürüyor.

Kanadalı ünlü iç mimar Ferris Rafauli, Hastens'in at amblemli ekose kumaşını Grand Vividus'ta yeniden yorumladı.
Hastens’in 1917’den beri kullandığı at amblemli ekose kumaş, Ferris Rafauli tarafından %100 nefes alabilen pamuktan eşsiz bir dokuma yöntemiyle yeniden tasarlandı.

Hästens'in 1917'den beri kullandığı mavi ekose kumaş, Grand Vividus'ta popülerliğini koruyor.
Hästens ile özdeşleşen mavi ekose kumaş, her zaman olduğu gibi Grand Vividus koleksiyonunun gözdesi.

İlk Satın Alan Kanadalı Rapçi Drake Oldu

Hastens ve Ferris Rafauli, detaylara bu kadar özen gösterince ortaya dudak uçuklatan bir fiyat çıkmış. Başlangıç fiyatı 390.000 dolar olan Grand Vividus’un 305x305 cm ebatı 970.000 dolar fiyat etiketine sahip. 2020 yılında Hastens yatak koleksiyonuna dahil olan ve sadece yatak özellikleriyle yerkürenin en pahalı yatağı olan Grand Vividus’un ilk müşterisi Kanadalı müzisyen Drake oldu.


Dünyanın en pahalı yatağı Grand Vividus, Kanadalı ünlü mimar Ferris Rafauli'nin imzasını taşıyor.
Hästens – Grand Vividus (Siyah Ekose Kumaş)

Dünyanın en pahalı yatağı unvanına sahip Grand Vividus, at amblemli mavi ekose kumaşı ile öne çıkıyor.
Hästens – Grand Vividus (Geleneksel Mavi Ekose Kumaş)

The Magnetic Floating Bed (Manyetik Uçan Yatak)

Manyetik uçan yatak ya da manyetik yüzen yatak.. Hollandalı mobilya tasarımcısı Janjaap Rujissenaars tarafından tasarlanan 907 kilo ağırlığındaki yatak, donatılan mıknatıslarla size yerden 40 cm havada uyuma imkanı sunuyor. Bu yatak, bulutların üstünde uyumak sözünün tarifi de olabilir. Yatağın teknik özellikleri hakkında çok fazla bilgi yok. Konforu hakkında bir bilgi yok ancak görsel bir sanat eseri olduğunu kabul edebiliriz. Uçuk fiyatı sebebiyle dünyanın en pahalı ve en lüks yatakları listemizdeki yerini almayı başardı.


Hollandalı mobilya tasarımcısı Janjaap Rujissenaars tarafından tasarlanan yatak, donatılan mıknatıslarla yerden 40 cm havada uyuma imkanı sunuyor.
The Magnetic Floating Bed (Manyetik Uçan Yatak)

Mıknatıslar sayesinde yerden 40 cm yükselen manyetik uçun yatak, çelik halatlarla yere bağlanıyor.
The Magnetic Floating Bed (Manyetik Uçan Yatak)

Baldacchino Supreme

İngiliz tasarımcı Stuart Hughes ve İtalyan tasarım şirketi Hebanon tarafından oluşturulan Baldacchino Supreme, 107 kg 24 ayar altından yapılıyor. Karyolanın yapımında kestane, kiraz ve dişbudak ağaçları kullanılırken, yatak İtalyan ipeği ve pamuğundan yapılıyor. Tüm ahşap süslemeler el yapımı olmakla beraber, yatağın başlığına, müşterinin istediği elmas ve diğer değerli taşlar da eklenebiliyor. İki adet üretilen Baldacchino Supreme yataklardan birini, İtalyan bir işadamı satın almış. Diğerinin kime satıldığı konusunda bir bilgi yok. Dünyanın en konforlu yatağı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak Baldacchino Supreme, yüksek fiyatı ile şu zamana kadar dünyanın en pahalı yatağı unvanını elinde tutuyor.


107 kilo 24 ayar altından yapılan Baldacchino Supreme, dünyanın en pahalı yatağı unvanına sahip.
Baldacchino Supreme


Bunlar da ilginizi çekebilir:

Sonuç

Yatak, sağlığınız için yapacağınız bir yatırımdır. Sağlığınıza ne kadar yatırım yapmak istediğiniz tamamen sizin bütçenize kalmış. Aldığınız kaliteli bir yatağı 6-8 yıl çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak yatağınızı değiştirmeye karar verdiğinizde birçok kişiye yatak fiyatları pahalı geliyor.


Satın almak istediğiniz yatağın fiyatı için kendinizi ikna edemiyorsanız, başlıklı yazımız tam size göre..


Dünyanın en pahalı ve en lüks yataklarının, dudak uçuklatan fiyatlarını görünce, eminiz ki yatak için ayırdığınız bütçeyi biraz daha artıracaksınız.


Belki de dünyanın en iyi yataklarından birinin sahibi olmak istiyorsunuzdur. En konforlu ve en lüks yatağı bulmanızda listemiz size yol gösterici olabilir.


Kendiniz için doğru yatağı bulma yolculuğunuzda iyi şanslar!

Dipnotlar

'da yayınladığımız içeriklerin kaliteli, doğru, kapsamlı ve bilgilendirici olması için özen gösteririz. Bu yüzden yazılarımızdaki referanslar, uluslararası dergi yayınlarına, hakemli çalışmalara, akademik araştırma kurumlarına ve tıbbi derneklere dayanmaktadır. Üçüncül referans kullanmaktan kaçınırız. okuyarak, yazılarımızın doğru ve güncel olmasını nasıl sağladığımız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    1. Addison, R. G., M. J. Thorpy, and T. Roth., "A survey of the United States public concerning the quality of sleep." J Sleep Res 16 (1986): 244. Başa Dön ↩
    2. Fortune, Lack of Sleep Costs U.S. About $411 Billion in Lost Productivity, Study Finds Başa Dön ↩
    3. Forbes, The New $400,000 Bed That Already Has A Waiting List Başa Dön ↩

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Hocam yatak alacagiz ama cok kararsizim. yazilariniz uzun olmasina ragmen bilgilendirici oldugu için sonuna kadar okudum her cumlede yeni birseyler ogrendim. bir de hap gibi nokta atisi yatak tavsiyeleri yazarsaniz cok faydali olacagini dusunuyorum. Mesela ben de bel fitigi var. bel fitigi olanlar icin yatak tavsiyeleri verseniz guzel olur nacizane bir de adini bilmedigimiz bircok yatak markasi var. turkiyenin en iyi yatak markalari nelerdir, hangi markalarin yataklarini tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en iyi yatağı, sizin vücut tipinize göre en ideal olanıdır. Bunu kendiniz araştırıp, deneyimleyip bulmalısınız. 100 kişiye rahat ve konforlu bir destek sunan yatak, bazen sizin için ideal olmayabilir. Yatak ve uyku biliminde genel geçer kurallar ve doğrular yoktur. Önümüzdeki süreçte yatak karşılaştırmaları ve incelemelerini de yazılarımıza dahil etmeyi planlıyoruz. Ancak bunları paylaşmadan önce sizlere yatak ve uyku bilimi hakkında daha fazla içerikler sunmamız gerekiyor ki, kendiniz için ideal olan yatağın hangisi olduğuna kendiniz karar verebilmelisiniz. Şimdilik mevcut yazılarımızı inceleyerek, kendiniz için ideal yatak seçimini yapabilirsiniz.

      Sil
  2. Bunlar yataksa bizim evdeki ne???

    YanıtlaSil
  3. en ucuz yatak benim yıllık gelirimden fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömür boyu çalıŞsam dunyanin en pahali yatağını alamıyorum

      Sil
  4. bir yatağa bu kadar para vereceğime para destelerini istifleyip üzerinde yatarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O para desteleri yaş ilerleyince hiç bir işe yaramiyor

      Sil
  5. hepsi güzel ama grand vividusa bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bu yatakta uyumak isterdim

      Sil
  6. Şuan belim o kadar ağrıyorki, şu yataklardan birinin derman olacağından emin olsamsabah arabayı satıp birini alırım. Bel agrisindan uyuyamamak çok zor��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolar olmus 11 lira bu yataklardan birini almak icin arabayı satmak yetmez evi satmak lazim

      Sil
    2. Dolar olmuş 18 lira. Bu yataklardan birini almak oçin evi satmak yetmez hem evi hem arabayı satmak lazim

      Sil
    3. dolar olmuş 21 tl bunları almak için hem ev hem araba hemde bobreğini satman lazım

      Sil
  7. biz bu fiyatlara ev aliyoruz

    YanıtlaSil
  8. Ucuz yatak bakıyorrum, oradan buraya nasıl geldim anlayamadımm ama biraz daha para biriktirip daha iyi bir yatak almaya karar verdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +1 Aynen bende ucuz yatak falan arastirirken kendimi burada buldum:)

      Sil
  9. dedemin yer döşeğini hicbirine degismem

    YanıtlaSil